Výzva rodičom

27. januára 2016, Iniciatíva slovenských učiteľov, Nezaradené

Vážení rodičia,

dnes 27. 1. 2016 je to už tretí deň, čo časť našich deti nebola v škole, alebo sa neučila štandardným spôsobom. Za Iniciatívu slovenských učiteľov chceme vyhlásiť, že nás tento stav vôbec neteší a najradšej by sme boli, aby všetko bolo tak, ako v kultúrnej spoločnosti má byť. No na druhej strane je čestné povedať, že momentálne nič nenasvedčuje tomu, že sa náš štrajk skoro skončí, skôr naopak, veľká časť pedagógov je odhodlaná vydržať tak dlho, ako bude treba.

Premiér aj minister školstva neustále zdôrazňujú, ako sa učiteľom zvyšujú platy, a my nemáme toľko možností a ani síl im to neustále vyvracať. Chceme však zdôrazniť, že základným cieľom nášho štrajku  nie sú naše mzdy, ale zastavenie prepadu školstva. Uvedomujeme si, že kvalitné vzdelanie je základným predpokladom plnohodnotnej budúcnosti každého nášho žiaka. Preto naše deti nemôžu byť na okraji záujmu vlády a zaslúžia si dostávať toľko, koľko dostávajú deti v každej kultúrnej spoločnosti. Naše deti si zaslúžia tráviť väčšinu dňa v kultúrnom prostredí, mať prístup k moderným didaktickým prostriedkom a mali by ich učiť motivovaní, kvalitní učitelia.

Vážení  rodičia,  ak  rozumiete  našej  motivácii  a záleží  Vám  na  rýchlom ukončení štrajku, nezaobídeme sa bez Vašej pomoci. Každý Váš podporný mail či registrácia na našu stránku je pre nás zaväzujúce povzbudenie, no žiaľ, to nestačí. Chceli by sme Vás poprosiť, aby ste dali na vedomie vláde, že chcete, aby sa naše deti opäť učili. Určite nájdete spôsob, ako to urobiť.

Ďakujeme.

Róbert Beutelhauser

ISU s mojou skolou